Friday, September 19, 2008

Pengalaman melahirkan

Aku dapat signal bersalin dr baby pukul 3 pagi 16 Sept. Contraction slow je mula2 tp aku pun xleh nak smbg tido sbb dah nak msk time bersahur usual kat rumah ni. Aku join mkn sahur cam biasa wpun aku dah target mesti hari tu jgk aku bersalin. Kitorg gerak gi husm lepas smyg subuh. Takut toksah cite la..aku sempat pesan pada Cody, Ompok dan Obu utk doakan aku...

Sampai lam kul 7, mummy run ctg kat baby. Lepas 15min water bag aku pecah. Siap kuar dgn muconeum. Mummy dah cam gelabah. Aku nak gelabah gak, tp xtau ape effect kuar muconeum tu. Aku xtahan sakit bila nurse buat v.e nak check jalan baby. Aku xtahu sesakit tu sbb tu mental aku xready lagi. Adus...masa tu jalan baru 4cm.

Aku kena tolak masuk labour room. Terbaring situ tahan sakit yg memula xberapa sakit. Mummy gilir2 dgn hubby aku temankan aku. Pas sejam nurse datang masukkan pitosin kut drip line. Lepas tu la bermulanya kesakitan yang aku xpernah bayang pun sblm ni. 5minit sekali dia datang dan rasa tu sungguhla seksa nya. Lepas sejam dua sakit tuh dah sampai rasa nyawa kat hujung2 dah. Macam2 ayat aku baca...sampai aku dah tak mampu nak baca lagi. Aku bleh dgr hubby aku dgn mummy bacakan ayat2 utk aku. Yang mampu aku ikut aku ikut...
Jalan baru 8cm bila aku dah rasa kepala baby dah kat hujung dan rasa mcm dah nak push. Tapi mummy suruh aku tahan. Takut kepala baby bengkak. Bila dah bnyk round contraction last2 tu dtg, nurse check tgk dah nmpk kepala. Seingat aku ada la dalam 5-6 org termasuk mummy ngan hubby aku yg bagi semangat utk aku push. Tapi aku xpandai beranak rupanya...cara push tak betul. Dalam kesakitan tu aku leh dgr mummy n few nurses arahkan aku buat cara betul..tp aku dah xleh nak buat. Aku push je yg termampu dengan harapan baby aku selamat keluar je.

Masa baby dah lepas kepala, aku rasa macam hamba yang dimerdekakan. Lega dgn syukur sgt sbb baby selamat. Dalam kesemputan dan kepenatan tu, aku dapat rasa ciuman kat dahi dari hubby aku. Alhamdulillah pukul 1.30 tghr 16 September 2008 selamat la Aimi Husna lahir ke dunia.



Aimi Husna bt Badrulhadza...'Keberkatanku yang indah dan baik'

1 comment:

PAk JUSTAN DI BATANG said...

Hari ini saya ingin mengunkapkan tentang perjalanan hidup saya,karna masalah ekonomi saya selalu dililit hutang bahkan perusahaan yang dulunya saya pernah bagun kini semuanya akan disitah oleh pihak bank,saya sudah berusaha kesana kemari untuk mencari uang agar perusahaan saya tidak jadi disitah oleh pihak bank dan akhirnya saya nekat untuk mendatangi paranormal yang terkenal bahkan saya pernah mengikuti penggandaan uang dimaskanjeng dan itupun juga tidak ada hasil yang memuaskan dan saya hampir putus asa,,akhirnya ketidak segajaan saya mendengar cerita orang orang bahwa ada paranormal yang terkenal bisa mengeluarkan uang ghaib atau sejenisnya pesugihan putih yang namanya Mbah Rawa Gumpala,,,akhirnya saya mencoba menhubungi beliau dan alhamdulillah dengan senan hati beliau mau membantu saya untuk mengeluarkan pesugihan uang ghaibnya sebesar 10 M saya sangat bersyukur dan berterimakasih banyak kepada Mbah Rawa Gumpala berkat bantuannya semua masalah saya bisa teratasi dan semua hutang2 saya juga sudah pada lunas semua,,bagi anda yang ingin seperti saya dan ingin dibabtu sama Mbah silahkan hubungi 085 316 106 111 saya sengaja menulis pesan ini dan mempostin di semua tempat agar anda semua tau kalau ada paranormal yang bisah dipercaya dan bisa diandalkan,bagi teman teman yang menemukan situs ini tolong disebar luaskan agar orang orang juga bisa tau klau ada dukun sakti yg bisa membantuh mengatasi semua masalah anda1.untuk lebih lengkapnya buka saja blok Mbah karna didalam bloknya semuanya sudah dijelaskan PESUGIHAN DANA GHAIB TANPA TUMBAL